Французойките и шведите - дълголетниците на Европа

Според резултатите от британското изследване французойките и шведите са с най-голяма продължителност на живота на територията на Европа. Жителките на Франция живеят средно по около 85 години. Веднага след тях се нареждат италианките с 84 години

2010-04-03 12:47:33
Французойките и шведите - дълголетниците на Европа
Според резултатите от британското изследване французойките и шведите са с най-голяма продължителност на живота на територията на Европа.

Жителките на Франция живеят средно по около 85 години. Веднага след тях се нареждат италианките с 84 години, а на трето място – испанките със средна продължителност на живота 83 години.

Сред представителите на мъжкия пол шведите живеят до около 79 години, следвани от кипърците и италианците, чиято средна продължителност на живота е 78 години.

Изследователите са отчели и факта, че британките са представителките на нежния пол в Западна Европа, чиято продължителност на живота е най-кратка. Според тях това се дължи главно на воденето на нездравословен начин на живот – ниска физическа активност и поддържане на изключително вреден хранителен режим.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия